FAQ

Veelgestelde vragen

Dry van containers zijn gemaakt van Cortenstaal, een metaallegering, bestaande uit ijzer waaraan koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom zijn toegevoegd. De sterkte is vergelijkbaar met die van andere gelegeerde staalsoorten zoals roestvast staal. Op Cortenstaal ontstaat wel roest, maar deze is heel dicht waardoor het roestproces heel sterk wordt vertraagd. De naam COR-TEN is vanwege de eigenschappen: COR (corrosion resistent: corrosiebestendig) en TEN (tensile strenght: treksterkte).

Zeecontainers zijn gemaakt volgens de ISO normen. De meest voorkomende zijn 20ft en 40ft containers. Echter 8ft & 10ft containers zijn ook beschikbaar. Alle standaard containers zijn hetzelfde in de breedte met een hoogte van 8’6, behalve de high cube containers, die zijn 9’6 hoog.

Van alles wat wordt gebruikt, zoals bv een auto, zal de conditie afhankelijk zijn van eerder gebruik. Veel containers zijn lange perioden van hun ‘leven’ op container schepen voor lange zeereizen. Onnodig om te zeggen, dat ze niet beschadigd raken in deze omgeving. Alleen door menselijke fouten ontstaan schades.

Niet noodzakelijk. Dit is afhankelijk van eerder gebruik. Veel containers hebben weinig deuken. Maar het is bijna onvermijdelijk, voor containers die worden verwerkt via de havens van de wereld.

Zowat overal. Asfalt, grind, gras aarde of betonnen oppervlakten, ze zijn allemaal aanvaardbaar. De container is zelfdragend op de vier hoeken. Echter, op zachte onstabiele grond raden wij altijd aan, om vier stoeptegels, 2 spoorbielsen of iets soortgelijks te gebruiken om het gewicht van de container te verspreiden. Het moet natuurlijk wel mogelijk zijn voor de transporteur, met zijn kraanwagen, om de container op de juiste plek te kunnen zetten.Soms zijn kleine 8ft of 10ft containers een oplossing voor de kleine ruimte.

Zeecontainers blijven meestal in dienst van de wereld scheepvaartondernemingen voor ongeveer 10 jaar. Daarna zijn de units ‘gepensioneerd’ en worden meestal verkocht voor een laatste reis per boot, of voor opslag van huishoudelijke doelen. Voor de laatste reis is de container geladen en daarna wordt deze afgevoerd naar de laatste bestemming. Op dat moment zal de unit benut worden voor opslag. Tegenwoordig kopen veel container handelaren nieuwe containers, om langere levensduur te garanderen.

Nieuwe opslagcontainers gaan ongeveer 20 tot 25 jaar mee. Afhankelijk waarvoor de container wordt gebruikt, zal de conditie variëren. In het verleden is gebleken, dat de 40ft containers minder schade ondervinden onderweg op zee dan de 20ft containers. Units die in eerste instantie voor internationale scheepvaart zijn gebruikt de eerste 10 jaar, kunnen nog makkelijk 10 jaar mee. Containers kunnen eenvoudig worden gerepareerd om nog langer mee te gaan.

Als een algemene regel, zijn container prijzen bepaald door drie factoren. Ten eerste de algemene conditie van de container. Ten tweede, de wisselkoers van de US dollar, omdat alle nieuwe en gebruikte containers internationaal verkocht worden in dollars. Ten derde, de wereldeconomie en de locatie van de container. Wanneer er op een locatie veel containers staan, drukt dit ook de waarde van de container.

Alle containers vervaardigd voor de scheepvaart zijn getest om te voldoen aan zowel de ISO als de CSC (overeenkomst voor veilige containers). Als er eencontainer wordt verscheept, is de structurele integriteit het belangrijkste. In het geval dat een containers wordt gemodificeerd, moet deze opnieuw worden getest door een erkende certificatie-maatschappij alvorens te worden geladen. Voor huishoudelijk- of opslag gebruik van de containers, is vrijwel alles mogelijk.

Sinds het jaar 1990 zijn bijna alle standaard containers vervaardigd met multiplex vloeren. Enkele units uit de vroege jaren tachtig werden gemaakt met planken vloeren. Reefer containers hebben aluminium vloeren.

Alle nieuwe containers zijn afgewerkt met een marine kwaliteit verfsoort, die nodig zijn voor de ontberingen in de internationale scheepvaart.

In de scheepvaart zijn de containers maximaal negen hoog gestapeld aan boord van het schip. In dit scenario draagt de bodem van de onderste container meer dan 200 ton op zijn vier hoeken.De structurele sterkte van een container is binnen het frame. De golfplaten zijn er om de lading bij elkaar te houden. Daarom,terwijl u lichte objecten op het dak kan plaatsen, zullen zwaardere dingen blijvende schade of tenminste vervorming van de dakpanelen veroorzaken.

Als er voor 16.00 besteld & betaald is, kan de container vaak al de volgende werkdag al worden geleverd. Plaatsing container: Voor de exacte plaats van de container dient u op de locatie aanwezig te zijn. Indien u niet aanwezig bent plaatsen wij de container naar eigen inzicht. Als u niet aanwezig bent, kunt u CNTNR Partners niet aansprakelijk stellen indien de container niet op de juiste plaats volgens uw inzicht staat.

Indien wij opnieuw de container moeten plaatsen en of verplaatsen door schuld van de huurder berekenen wij een tarief van 125,- euro incl. BTW (3m3 t/m 10m3 container).

Ja, wij leveren opslagcontainers in heel Nederland. Dus waar u ook een container nodig heeft, bij CNTNR Partners bent u aan het juiste adres!